https://www.youtube.com/watch?v=hh-P0PPolCI

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Μισός αιώνας: Το Καλοκαίρι του Έρωτα: Το Ουράνιο Πάρτι


Που θα μπορούσαν να συναντηθούν για να τα πουν και να χορέψουν, 11 συγγραφείς/ποιητές, 20 ηθοποιοί (η μια εξ αυτών (Shirley Temple) και ως παιδούλα και ως ώριμη  γυναίκα), 13 μουσικοί/τραγουδιστές/καλλιτέχνες (οι 4 εξ αυτών με διπλή παρουσία και διαφορερική ενδυμασία), ένας ποδοσφαιριστής, ένας μποξέρ, ένας λεγεωνάριος του Τάγματος των Βουβάλων, ένας Βρετανός πρωθυπουργός του 19ου αιώνα, ένας ιεραπόστολος/εξερευνητής, ένας ανώνυμος, ένας ψυχολόγος, 4 γκουρού, ο Λόρενς της Αραβίας, ο Μαρξ, o Άινστάιν, ο Γκάντι και ένας μάγος.



Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι περισσότεροι από τους μισούς της παρέας ήταν ήδη πεθαμένοι τη μέρα που διοργανώθηκε το πάρτι, το μέρος δεν μπορεί να ήταν άλλο από τον ουρανό που ήταν φτιαγμένος από μαρμελάδα. Και είχε οικοδέποινα τη Λούση (να σημειωθεί ότι αν και είχαν λάβει πρόσκληση δεν προσήλθαν οι Αδόλφος Χίτλερ, Ιησούς Χριστός, ο Τίμοθι Κάρεϊ , ο Λίο Γκόρσεϊ, η Σοφία Λόρεν κι ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι).

Στις 4 γωνιές του μαρμελαδένιου ουρανού είχαν αράξει ο γκουρού Σρι Γιουκτέσβαρ Τζίρι, ο Μπομπ Ντύλαν, ο μποξέρ Σόνι Λίστον και η Ντιάνα Ντορς . Ο Μαρξ είχε πιάσει συζήτηση με τον Χοντρό, τον Λιγνό και τον Χ. Τζ. Γουέλς για την ταξική σύγκρουση στη Μηχανή του Χρόνου και για τις δυνατότητες επίτευξης μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας χωρίς προαπαιτούμενους πολέμους, εθνικούς και ταξικούς. Λίγο πιο πέρα ο Κάρλ Γιουνγκ συζητούσε με τον Πόε για τις πιθανές αναλογίες συλλογικού ασυνείδητου και κορακίσιου nevermore, δίπλα τους η Μέριλιν, ο Ουίλιαμ Μπάροιυζ και ο γκουρού Σρι Μαχαβατάρ Βαβαζί ανέλυαν την καθαρότητα του Γυμνού, ενώ στην άκρη ο Λιούις Κάρολ εξηγούσε στον Λώρεν της Αραβίας και τούς γκουρού Λαχίρι Μαχασάγια και Παραμχάνσα Γιογκανάντα, τί ήθελε να πεί με την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

Όλοι οι άλλοι χόρευαν και σε λίγο άρχισαν να χορεύουν κι αυτοί που ως τότε μιλούσαν. Ήταν η πρώτη ροκιά που άκουγε ο Μαρξ, κι από ό,τι είπαν όλοι καραγούσταρε.

50 χρόνια μετά, μόνο 5 από την παρέα είναι ακόμη ζωντανοί (Dylan, Dion (di Mucci), Larry Bell, Ringo Starr & Paul McCartney). Όλοι οι υπόλοιποι μας περιμένουν στον μαρμελαδένιο ουρανό. Αγνοείται η τύχη μόνο του γκουρού Σρι Μαχαβατάρ Βαβαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου