https://www.youtube.com/watch?v=hh-P0PPolCI

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Μισός αιώνας: Το Καλοκαίρι του Έρωτα – Μεταπροεόρτια (8): Οι Διάβολοι γίνονται Αρνάκια.


Η αλήθεια είναι ότι όταν έφτασαν στη La Honda οι «Άγγελοι της Κολάσεως», ακόμα κι οι «Χαρούμενοι Τρόλερς» φοβήθηκαν. Ήταν ένα πάρτι χωρισμένο στα δύο. Από τη μια μεριά οι μαστουρωμένοι μποέμ της Δυτικής Ακτής κι από την άλλη οι άγριοι μηχανόβιοι γεμάτοι νεκροκεφαλές με 2 κόκκαλα χιαστί και σβάστικες. Αλλά μόλις οι Άγγελοι άρχισαν να πίνουν μπύρες, η ένταση χαλάρωσε. Οι Τρόλερς ήταν οι πρώτοι που αποδέχονταν τους παράνομους Άγγελους. Άρχισε να διαμορφώνεται μια κατάσταση ειρηνικής συνύπαρξης και τότε ο Κέισι έβγαλε το LSD.





Παρά τις αμφιβολίες και φοβίες που είχαν αρκετοί για την επίδραση που θα είχε η ουσία σε εγκληματικούς χαρακτήρες, το οξύ έκανε το θαύμα του. Οι άγριοι μηχανόβιοι είχαν γίνει αρνάκια. Γυρνούσαν τριπαρισμένοι μέσα στο πλήθος των διανοουμένων, μποέμ, ειρηνιστών και ριζοσπαστών της Δυτικής Ακτής και άρχισαν να μαθαίνουν το Hare Krishna. Θαύμασαν ακόμη και χειροκρότησαν την επιτομή αυτού που μισούσαν περισσότερο: τον πούστη νεοϋρκέζο ποιητή που χόρευε παίζοντας μουσική με τα δακτυλοκύμβαλά του – ο Γκίνσπεργκ που είχε μάθει για το πάρτι είχε ταξιδέψει από την Ν Υόρκη για να μη χάσει τη φάση.

Το πάρτι κράτησε δυο μέρες και τα πράγματα ήταν τόσο ήρεμα που οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν από μια σχετική απόσταση και ήταν έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, δεν χρειάστηκε επέμβουν. Οι Άγγελοι καβάλησαν τις μηχανές τους και έφυγαν σε απόλυτη ηρεμία. Οι αστυνομικοί, χωρίς να πιστεύουν στα μάτια τους, γύρισαν στο τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου