https://www.youtube.com/watch?v=hh-P0PPolCI

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Αδόλφος και Μεθαμφεταμίνη ή «Το Απόλυτο Λιώμα. Κόκκαλο στο Τρίτο Ράιχ»


O Αδόλφος, είναι πασίγνωστο, είναι μεγάλος σταρ. Με μια απλή καταγραφή των αποτελεσμάτων στο amazon, στο goodreads και στο biblionet, έχουμε την εξής εικόνα:





Όπου ο Αδόλφος έχει συνολικά ένα σκορ = 30020, υπερδιπλάσιο αυτό των συντρόφων Βλαντίμιρ Ιλίτς (13854) και Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς (13678).

Τα τελευταία χρόνια εκδόθηκαν στην Ελλάδα πάνω από 15 βιβλία που αναφέρονται είτε άμεσα σ΄αυτόν είτε στην ιστορική κατάσταση που συνέβαλε να δημιουργηθεί. Μαζί του ασχολήθηκε κι ο ποιητής Χ Βλαβιανός στο «Το κρυφό ημερολόγιο του Χίτλερ» (Πατάκης, 2016), ένα μυθοπλαστικό ψυχογράφημα με το οποίο ο ποιητής προσπαθεί να καταλάβει τον Αδόλφο. Βασίζεται σε ιστορικά ντοκουμέντα της περιόδου που ήταν έγκλειστος στις φυλακές Λάντμπεργκ για κάτι παραπάνω από ένα χρόνο (Νοέμβριος '23-Δεκέμβριος '24).

Αλλά το «καλύτερο» βιβλίο ακόμη περιμένει τον μεταφραστή του (πιθανότατα μεταφράζεται). Είναι το (σε κάπως ελεύθερη μετάφραση): «Το Απόλυτο Λιώμα. Κόκκαλο στο Τρίτο Ράιχ» του Norman Ohler


Το βιβλίο έγινε μπεστ σέλερ και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και δίχασε τους ιστορικούς. Από τους πιο γνωστούς, ο Anthony Beevor κι ο Ian Kershaw είναι ενθουσιασμένοι ενώ ο Richard J. Evans θεωρεί ότι είναι δείγμα αυτού που λέμε post truth.


Το ότι ο Χίτλερ και η παρέα του την έπιναν είναι ψιλογνωστό αλλά αυτά που λέει ο Ohler ξεπερνούν κάθε φαντασία αφού μιλάει για ένα ολόκληρο έθνος - τζάνκι. Ακόμη και μια διαίρεση με ένα συντελεστή 10, δίνει αποτέλεσμα χωρίς προηγούμενο και κάνει τον Κιθ Ρίτσαρντς να μοιάζει σχολαρούδι που πίνει μαυράκι. Κι αν σκεφτείς ότι η ΕΕ βαστάει από τους Ναζίδες σαν ιδέα και γενικό πλάνο, εξηγούνται αρκετά πράγματα.

Θα περιμένουμε λίγο μπας και μεταφραστεί και στη συνέχεια το παραγγέλνουμε.

Kokain regiert die Welt und MethHeil

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου