https://www.youtube.com/watch?v=hh-P0PPolCI

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Μεταγαλλικές ή μεταεκλογές (5): Μετα-αστρολογία


Ο Φρανσουά Μιτεράν μπήκε στη ζωή μας σα σήμερα πριν 36 χρόνια, κάτι σαν προπομπός του επελαύνοντος Πασόκ του Ανδρέα, που 5 μήνες αργότερα θριάμβευε με 48%. 

Ο ΦΜ, ένας διανούμενος πολιτικός, ένας άνθρωπος της Αριστεράς και ένας κληρονόμος του φιλοσοφικού διαφωτισμού, άνθρωπος με ισχυρότατο μαγνητισμό και με καριέρα που ήταν κάτω από την αύρα της Μαύρης Σελήνης και του οποίου η μοίρα είχε υπόγειες διασυνδέσεις με την τύχη της 5ης Δημοκρατίας.

Έχοντας πάθει κολούμπρα από τους βιρτουόζους αγγλοσάξονες ηθοποιούς Κάουμπόι Ρόναλντ και Σιδηρά Μαργαρίτα στην 1η προεδρία του, από την αρχή της 2ης, άρχισε να δέχεται την μαντάμ Ελιζαμπέθ. 

Η μαντάμ Ελιζαμπέθ Τισιέ δεν είναι τυχαία ούτε άσχετη με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως πιθανά θα θυμούνται οι παλιότεροι, η περίφημη Συνθήκη του Μάαστριχτ, όταν τέθηκε σε δημοψήφισμα στη Γαλλία τα πράγματα δεν ήταν πολύ σίγουρα. Οι μυστικές σφυγμομετρήσεις έδειχναν ότι τα πράγματα ήταν οριακά και υπήρχε ιδιαίτερος σκεπτικισμός – ειδικά μετα το οριακό όχι της μικρής Δανίας. 

Η Συνθήκη του Μάαστριχτ είχε υπογραφεί αρχές του 1992 αλλά έπρεπε να επικυρωθεί και από τον Γαλλικό λαό. Αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα. 

Ο Φρανσουά, νευριασμένος με τις μαλακίες των συμβούλων του, τους διαολόστειλε και τηλεφώνησε την μαντάμ Ελιζαμπέθ. Το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει μήνα Σεπτέμβριο. Αυτό επιτάσσει η Μαύρη Σελήνη. 

Στις 20/09/1992 ο Γαλλικός λαός είπε ναι στη συνθήκη με 51%. Κι ο Φρανσουά ξανατηλεφώνησε στην μαντάμ. Και ζήτησε αστρολογικά προφίλ όλων των ηγετών, του πρωθυπουργού του και των υπουργών του.

Ο Σουντίρ Χαζαρίσιν (ΣΧ) ανιχνεύει τη σχέση Φρανσουά/Ελιζαμπέθ σε μια μακρόχρονη παράδοση των Γάλλων ηγετών (1789-?). Οι οποίοι, για κάποιους λόγους, πιστεύουν ότι υπερφυσικές δυνάμεις μπορούν να επηρεάσουν τη μοίρα τους και, κατά συνέπεια, τη μοίρα της Γαλλίας. 

Για παράδειγμα:

Ο Ροβεσπιέρος ίδρυσε τη θρησκεία του Υπέρτατου Όντος, ενώ ορισμένοι απο τους πιο αφοσιωμένους οπαδούς του (οι Theotists) έβλεπαν στον ουρανό τον αστερισμό Ροβεσπιέρο. 

Ο γοητευτικά παρανοϊκός Βοναπάρτης, όχι απλώς πίστευε ότι υπήρχε το καλό του αστέρι (άντε καλά, αυτό το πιστεύουν πολλοί) αλλά μπορούσε και να το δείξει στους σαστισμένους ακόλουθούς του που, εννοείται, έπρεπε να συμφωνήσουν. 

Ενώ ο στρατηγός Ντε Γκολ κλείνει τα War Memoirs του γράφοντας: 

«Κοιτώντας τα αστέρια, κατάλαβα ξεκάθαρα την ασημαντότητα των πραγμάτων» 

Δεν μπορώ να αμφισβητήσω τον ΣΧ αλλά πρέπει να σημειώσω ότι, στην έρευνά του, δεν εξέτασε το ενδεχόμενο η σχέση του Φρανσουά με την μαντάμ Ελιζαμπέθ να οφείλεται στις συμβουλές του φίλου του Αντρέα, ο οποίος είχε ήδη αρχίσει να απολαμβάνει τις σωματικές. πνευματικές και πνευματιστικές περιποιήσεις της Μιμής Λιάνη. 

Πάντως έχω αγωνία για το τί θα γίνει με τον Εμμανουήλ, αφού εκτός από άριστος υπάλληλος των καπιταλιστών είναι και ένας μεγάλος μεταφυσικός; Θα γοητευτεί, άραγε, κι αυτός από τα άστρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου