https://www.youtube.com/watch?v=hh-P0PPolCI

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Μισός αιώνας: Το Καλοκαίρι του Έρωτα – Προεόρτια (4)



Έτσι έχοντας τα πράγματα, το LSD λειτούργησε ως βάση στους ανακριτικούς σχεδιασμούς της Υπηρεσίας ως τα πρώτα σίξτις. Και όλα τα ευρύματα τόσων χρόνων έρευνας και οι πολλές παρατηρήσεις, έδωσαν στους ψυχιάτρους πολλές ιδέες για θεωρίες πάνω στη σχιζοφρένεια.

Το LSD ήταν το ιδανικό ψυχομιμητικό ή/και τρελομιμητικό εργαλείο και άνοιξε τους ορίζοντες για την κατανόηση της σχιζοφρένειας σε βιοχημική βάση. Και το ενδιαφέρον της CIA ήταν πολύ μεγάλο αφού υπήρχαν καλές πιθανότητες για ένα πολύ καλό brainwashing εργαλείο 
 
Ακολουθώντας το παράδειγμα των Ναζί, η Υπηρεσία προσέφερε στους πειραματιστές ψυχιάτρους άφθονο ανθρώπινο υλικό αντλώντας από τη δεξαμενή των γνωστών υπόπτων: φυλακισμένοι, ψυχασθενείς, εθνικές μειονότητες, σεξουαλικά αποκλίνοντες και οι λοιποί και τα πειράματα πήγαν σύννεφο.



Αλλά αν η CIA ενδιαφερόταν περισσότερο για τον πόλεμο των κατασκόπων, ο Στρατός είχε πιο επικά σχέδια. Οι Commies δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με τα πυρηνικά όπλα και έπρεπε να βρεθεί κάτι που να επαναστατικοποιήσει εκ νέου τον πόλεμο.

Και τα πιο φευγάτα Γεράκια του Πενταγώνου άρχισαν να φαντάζονται μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης έντασης ψυχοχημικούς πολέμους, με χειροβομβίδες και βόμβες που θα απελευθέρωναν το «Αέριο της Τρέλλας» αλλά και ψεκασμούς ολόκληρων πόλεων με μαζικές αεροπορικές επιδρομές αν υπήρχε ανάγκη.

Το επιχείρημα του διοικητή των Chemical Corps, Major General William Creasy,ήταν ισχυρό:

«Γιατί να χρειάζεται να κινδυνεύσουν να καταστραφούν ο Χάλκινος Καβαλάρης, το Κάστρο του Άγιου Μιχαήλ ή τα Χειμερινά Ανάκτορα σε έναν ενδεχόμενο βομβαρδισμό του Λένινγκραντ; Αλλά και σεις οι ίδιοι οι άνθρωποι, δεν θα προτιμούσατε να παραλύατε, να τρελαινόσαστε, να τυφλωνόσαστε για 12 ώρες από ένα ψυχοχημικό αέριο από το καιγόσαστε ζωντανοί από μια τυπική βόμβα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου