https://www.youtube.com/watch?v=hh-P0PPolCI

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Αισιόδοξοι vs. Απαισιόδοξοι: το αιώνιο ματς: 21ος αιώνας (2)

 Για τον προπονητή της ομάδας των Αισιόδοξων, δεν κατέφυγα στην database των φιλοσόφων ή γενικότερα των συγγραφέων, αλλά επέλεξα τον Πρωθυπουργό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη (από δώ και στο εξής: Οδοστρωτήρας – ομολογώ ότι στέκομαι αποσβολωμένος απέναντι στην ονοματοθεσία/συμβολοποίηση του ανδρός αυτού από τα πληρωμένα (aπ΄ αυτόν )μέσα.

 


Έχουμε:

 τον Κούλη = Τσώρτσιλ - Όμως η έμπνευση, όπως εκτιμώ, από την ιστορική ομιλία τουΤσόρτσιλ δεν νομίζω ότι είναι τυχαία. Ο Πρωθυπουργός αισθάνεται –και δικαίως–ότι αναμετράται με την Ιστορία

 Τον Κούλη = Μωυσή -Ο Κυριάκος καλείται ως νέος Μωυσής να βρει λύσεις εκεί που οι άλλοι βρίσκουν αδιέξοδα και να οδηγήσει έτσι έναν τυραννισμένο λαό στην γη της επαγγελίας

 τον Κούλη=Ηρακλή Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετώπισε δοκιμασίες που θα φόβιζαν ακόμα και τον ήρωα της μυθολογίας Ηρακλή

Και πάνω από όλα τον Κούλη=Έλβις - καθώς ο έλληνας πρωθυπουργός θα είναι ίσως ο πρώτος ευρωπαίοςηγέτης που θα εμβολιαστεί κατά της Covid-19, όπως είχε κάνει ο πρώην βασιλιάςτης ροκ το 1956 με την πολιομυελίτιδα

 H γελοιότητα των αγιογράφων του Κουλη είναι άνευ προηγουμένου και απορώ γιατί προτιμούν να αυτογελοιοποιούνται επικαλούμενοι ως και τον Μωυσή ως περσόνα που εμπνέει τον Κούλη, αλλά και να γελοιοποιούν κα τον ίδιο και δεν αποδέχονται  τον ιστορικό όρο Οδοστρωτήρας. Για μένα ο Κούλης ήταν και θα παραμείνει ο Οδοστρωτήρας:

Σαν οδοστρωτήρας θα σαρώσουμε τα εμπόδια που κρατούν πίσω τιςεπενδύσεις


 Κι επειδή ο Οδοστρωτήρας βαστάει από αισιόδοξο DNA - τον πατέρα του Κων/νο, ο αναθεωρητής της αριστερόστροφης ιστορίας Μαραντζίδης τον αποκαλεί τον πρωταθλητή τηςαισιοδοξίας (αναφέρει, παραπέμποντας στη μνημειώδη συνέτευξη του πρωταθλητή στον Παπαχελά, πως μετά τα Ιουλιανά, ήταν σίγουρος πως με τη διακυβέρνησή του οι ξένες επενδύσεις θα κατέκλυζαν τη χώρα, η οποία θα πετούσε με ασφάλεια και σταθερότητα τα επόμενα χρόνια με 4% ετήσια ανάπτυξη – το οποίο, σε κάποιον βαθμό έγινε αλλά με τη διακυβέρνηση του Παπαδόπουλου).

Τα τεκμήρια επιλογής του Οδοστρωτήρα ως προπονητού της ομάδας των αισιόδοξων (όπως και βιολογικά κριτήρια που αποδεικνύουν ότι είναι γιος του Κών/νου και της Μαρίκας κι όχι του Τέρυ κα της Ντόρας):

Αισιόδοξα μηνύματα γιατην ελληνική Οικονομία
Τέσσερις λόγοιαισιοδοξίας για το μέλλον της οικονομίας
Έχουμε κάθε λόγο ναείμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της Ελλάδας

Οδοστρωτήρας δέχεται,  σαν τον πατέρα του, το μεγαλείο των ξένων επενδύσεων που κατακλύζουν τη χώρα. Και νομίζω ότι τον ακολουθεί όλη η ομάδα των αισιόδοξων, με πρωτοπόρους τους καλύτερους παίκτες της (προς τα παρόν, θα αποφύγω ονόματα παικτών αλλά θα μείνω μόνο στους προπονητές). Δεξί χέρι του προπονητου των αισιόδοξων θα βάλω τον Αλέξη Τσίπρα (από δώ και στο εξής: Αλεξίπτωτος) – καταχρηστικά, κάπως, τώρα που είναι σε (μακροχρόνια πιθανόν) αντιπολίτευση, αλλά η αισιοδοξία του κατά την πρωθυπουργία του ήταν συγκινητική, οπότε…):

Η Ελλάδα, χρειάζεται αυτή τη στιγμή μια νέα αισιοδοξία

Σχέδιο Μητσοτάκη για εκλογές, αισιοδοξία Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ,εκλογή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ

Τώρα, με δεδομένο ότι ένα από τα βασικά παράπονα των απαισιόδοξων ήταν και είναι ότι δεν υπήρξε στη χώρα αυτοδύναμη ανάπτυξη που θα εξασφάλιζε αυτάρκεια κ.λπ, και τα πάντα ήταν πάντα σε εξάρτηση με το ξένο κεφάλαιο κ.λπ., και η ντόπια αστική τάξη ήταν νόθα και τσούλα κ.λπ., έχει γούστο να τους φανταστούμε να κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τους αισιόδοξους και να μιλούν για το μέλλον της χώρας μετά τον Κορώνα. Ένας διάλογος ανάμεσα στη στοχαστική απαισιοδοξία και την πρακτική αισιοδοξία.

 (συνεχίζεται, με τον βοηθό προπονητή των απαισιόδοξων και τα δεδομένα)

YΓ: Πέρα από όλα αυτά, αν και άνθρωπος που εξαρτάται από τον μισθό του, θα έδινα μισό μισθό για να ακουσω τον Οδοστρωτήρα / Elvis  να τραγουδάει το Heartbreak Hotel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου