https://www.youtube.com/watch?v=hh-P0PPolCI

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Άγιος Tom, ο Ερημίτης του Λορέτο

‘’Ο Πρόεδρος Τραμπ, όχι μόνο ικανοποίησε αλλά ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μας στην αναζωογόνηση της οικονομίας, στην ανασυγκρότηση του στρατού μας, στον σεβασμό των βετεράνων μας και στην αποκατατάσταση της μεγαλύτερης μας ελευθερίας, της ελεύθερης άσκησης της πίστης μας. Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει κάνει για την θρησκευτική ελευθερία περισσότερα από κάθε άλλον πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ. Και του είμαστε ευγνώμονες για αυτό’’ (Πάστορας Τζέφρις, στο Stephen Strang ‘’God and Donald Trump’’ (2017))




Πριν λίγο καιρό, ο Τραμπ προσκάλεσε σε μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο, τους γνωστότερους δεξιούς συνομωσιολόγους των ΗΠΑ, τις γνωστότερες right-wing internet personalities και τους γνωστότερους δεξιούς δημιουργούς μιμιδίων. Θέμα της συνάντησης τα social media κι η λογοκρισία που επιβάλλουν στους παραπάνω (εδώ, εδώ, εδώ).

Ο Τραμπ και άλλοι ρεπουμπλικανοί έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να επιτίθενται στα social media για άδικη λογοκρισία προς στους συντηρητικούς netizens και με τη συνάντηση αυτἠ φαίνεται να θέλουν να νομιμοποιήσουν τα ψηφιακά καμώματα τους. Οι ερευνητές της παραπληροφόρησης μιλούν για νομιμοποίηση της παραπληροφόρησης, του τρολαρίσματος και της παρενόχλησης. 

Και δεν έχουν άδικο: 2 βδομάδες μετά τη συνάντηση, το Twitter κοινό των 15 προσκεκλημένων internet personalities αυξήθηκε κατά 197000 ακόλουθους και το όλο τουϊτάρισμα κατά 6300 φορές.
Οι internet personalities ανταπόδωσαν και χρησιμοποίησαν όλη αυτήν την αύξηση για την προώθηση των μηνυμἀτων του Τραμπ και το κράξιμο των αντιπάλων του.

Εν τω μεταξύ, πριν κλείσουν 2 χρόνια από τα 2 πρόσφατα αριστουργήματα της πνευματικής αγιογραφίας (spiritual hagiography) (το ‘’God and Donald Trump’’  του Stephen Strang από όπου και ο πρόλογος του πόστ και το  ‘’Choosing Donald Trump: God, Anger, Hope, and Why Christian Conservatives Supported Him ‘’ του Stephen Mansfield  (2017)), τα εκατομμύρια των αμερικανών που πιστεύουν ότι ο Τραμπ είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνει ο Θεός στους Αμερικανούς κα ξανακάνουν την Αμερική μεγάλη, αυξάνονται.

Και έχουν βρεί και τον άγιο: Είναι ο Ερημίτης του Λορέτο, κατά κόσμο Tom Zimmer, αμερικανός που τα παράτησε όλα και πήγε στο Λορέτο για να μονάσει. O Tom Zimmer, λένε οι αμερικανοί πιστοί, εμυστηρεύτηκε σε έναν φίλο του ψυχίατρο ότι στα τέλη της δεκαετίας του 1980 είχε ένα όραμα, στο οποίο ο Ιησούς του είπε ότι υπήρχε ένας άνδρας που θα οδηγούσε την Αμερική ξανά στον Θεό. Κι Αυτός ο Άνδρας λέγεται Ντόναλντ Τραμπ.

‘’Ο εκατομμυριούχος play boy;’’, ρώτησε έκπληκτος ο ψυχίατρος,

‘’Ναι’’, απάντησε ο Άγιος Tom








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου