https://www.youtube.com/watch?v=hh-P0PPolCI

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Ο καφές είναι μια παγκόσμια γλώσσα

Εισαγωγή
1.Ο καφές φαίνεται να είναι ο αυτοκράτορας του 21ου αιώνα.
2.Αν εξαιρέσουμε το σεξ και τον έρωτα όπου φαίνεται ότι είμαστε αχτὐπητοι, και τη  γνωστή μανία μας με το τσιγάρο, το τρίτο καλύτερο σκορ που πετυχαίνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο το πετυχαίνουμε στην κατανάλωση καφέ, καταλαμβάνοντας την 17η θέση στον κόσμο (Βλ Πίνακα 1).
3.Να σημειωθεί ότι πολύ καλά τα πάει κι η Κύπρος καταλαμβάνοντας την 20η θέση.
4.Το πιο ωραίο με τον καφέ, είναι ότι αποτελεί το πιο ωραίο παράδειγμα του τί είναι ο ιμπεριαλισμός στον σύγχρονο κόμο-ένας μπανάλ όρος που μόνο ο ΓΓ Κούτσι κι κάποιοι άλλοι σύντροφοι χρησιμοποιούν ακόμη

Πίνακας 1. Διάφορα σκορ τού Έθνους - Κράτους μας



Κυρίως Θέμα
1.Τα coffee shops είναι τα καταστήματα πώλησης τροφίμων, ποτών και αφεψημάτων με την μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις ξεπερνώντας τα fast foods σ' όλον τον κόσμο
2.H μεγαλύτερη αύξηση αναμένεται (κατά τα αναμενόμενα) στην Κίνα (και γενικότερα στην Ασία) , όπου και εκτιμάται ότι τα coffee shops θα συνεισφέρουν περαιτέρω στη σινικοποίηση του μαρξισμού ή/και στην μαρξοποίηση της σινικότητας.
3.Παράλληλα με τις παραπάνω εξελίξεις, η νεο-φιλελέ-μαρξιστική διαλεκτική του coffee shop απειλεί την προαιώνια διαλεκτική της tea wisdom.
4.Και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, τί θα ξημερώσει ένα εμφύλιος πόλεμος των αφεψημάτων.
5.Και βλέπεις την μια πραγματικότητα:



6. Σε μας εδώ πέρα, και παρά τις αναποδιές του ελληνικού καπιταλισμού την ελευταία  10ετία,  η σύνολη βιονηχανία του καφέ είχε έσοδα που πλησιάσαν το 1 δις  το 2018 και αναμένεται να το ξεπεράσουν το 2019
7. Ζωντανό παράδειγμα καλοκαιρινών διακοπών: αφού ξυπνήσεις μέσα σε ένα γαμημένο hang over, κι αφού κάνεις τα πρωινά σου καθήκοντα (προσευχή/καφέ/χέσιμο/πλύσιμο δοντιών), βγαίνεις από το ενοικιαζόμενο σου (youth hostel, δίκλινο με κοινό μπανιο, δίκλινο σε τριών αστέρων, σουίτα πολυτελείας κλπ, η ταξικότητα υπάρχει παντού και μόνο με τον θάνατο (και πάντα μετά την κηδεία), μπορεί, πιθανώς ,να εξαλείφεται.
8.Και πας στο γαμάτο coffee shop των διακοπών σου.
9.Παραγγέλνεις το καφέ, κόστος= €3 και σκέφτεσαι τον καλλιεργητή/γεωργό παππού σου. 
10.Και βλέπεις την άλλη πραγματικότητα:




Συμπέρασμα
Nespresso is an example of how neither Nestlé, Nespresso nor the European parliament understand the true meaning of trading “partnership ή το ότι ο άνθρωπος είναι οι σχέσεις του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου