https://www.youtube.com/watch?v=hh-P0PPolCI

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Σι Τζινπίνγκ: Λόγος Τιμητικός για τη Δισεκατονταετηρίδα της Γέννησης του Μαρξ (Μέρος 2c)


Μετά τη δημιουργία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, οι Κινέζοι κομμουνιστές συνταίριαξαν τις αρχές του μαρξισμού με τις πρακτικές δυνατότητες της κινέζικης επανάστασης και της εξέλιξης της. Συνένωσαν τον κινέζικο λαό και τον οδήγησαν, μέσα από έναν παρατεταμένο αγώνα, στην επίτευξη της δημοκρατικής και σοσιαλιστικής επανάστασης, στην ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και στη διερεύνηση των δυνατοτήτων της σοσιαλιστικής ανάπτυξης. Έτσι, επέφεραν έναν άνευ προηγουμένου μετασχηματισμό μετατρέποντας την Κίνα από ‘’μεγάλο ασθενή της Ανατολικής Ασίας’’ σε ανεξάρτητο κράτος. 



Μετά τις μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα της οικονομίας στα τέλη της δεκαετίας του 1970, οι Κινέζοι κομμουνιστές έχουν προσπαθήσει να συνταιριάξουν τις αρχές του μαρξισμού με τις πρακτικές δυνατότητες των μεταρρυθμίσεων και του ανοίγματος της οικονομίας. Καθοδήγησαν τον λαό προς στη δημιουργία του νέου μεγάλου σοσιαλιστικού εγχειρήματος με κινέζικα χαρακτηριστικά, δίνοντας τη δυνατότητα στην Κίνα να κάνει τους μεγάλους βηματισμούς που χρειάζονται για να ακολουθήσει τους καιρούς. Έτσι, επέφεραν έναν άνευ προηγουμένου μετασχηματισμό μετατρέποντας την Κίνα από ανεξάρτητο κράτος σε κράτος με συνεχώς αυξανόμενο πλούτο. Ο μετασχηματισμός αυτός αποτελεί μιαν ισχυρή απόδειξη του ότι μόνο ο σοσιαλισμός με κινέζικα χαρακτηριστικά μπορούσε να οδηγήσει την Κίνα στην ανάπτυξη. 

Σήμερα, οι Κινέζοι Κομμουνιστές συνταιριάζουν τις αρχές του μαρξισμού με τις πρακτικές δυνατότητες της νέας εποχής της Κίνας. Καθοδηγούν τον λαό να παλέψει στον μεγάλο αγώνα, να εξελίξει το μεγάλο μας σχέδιο, να προωθήσει τον μεγάλο μας στόχο και να πραγματοποιήσει το μεγάλο μας όνειρο, αναπτύσσοντας και προωθώντας τα σχέδια του Κόμματος και της κυβέρνησης, έτσι ώστε να φτάσει έγκαιρα σε ιστορικά επιτεύγματα που θα είναι πρωτοποριακά και καθολικά και να επιφέρει ριζικές ιστορικές αλλαγές. Ο κινέζικος λαός βρίσκεται στο μέσο ενός μεγάλου μετασχηματισμού από την ευπορία στην ισχύ. Ο μετασχηματισμός αυτός αποτελεί μιαν ακόμη ισχυρή απόδειξη του ότι μόνο υποστηρίζοντας και αναπτύσσοντας περαιτέρω τον σοσιαλισμό με κινέζικα χαρακτηριστικά μπορούσε να πετύχουμε την αναγέννηση του κινέζικου έθνους. 

Η εμπειρία έχει δείξει ότι ο μαρξισμός έδωσε στην επανάσταση της Κίνας, στην ανάπτυξη της και στη μεταρρύθμιση της, ένα ισχυρό θεωρητικό εργαλείο, με το οποίο, η Κίνα, ένα αρχαίο έθνος της Ανατολής, κατόρθωσε να πετύχει ένα θαύμα ανάπτυξης χωρίς προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία. Είναι αλήθεια πως η ιστορία κι ο λαός επέλεξαν τον μαρξισμό, όπως είναι αλήθεια ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας έχει τον μαρξισμό ως λάβαρό του. Κι όπως είναι αλήθεια ότι συνεχίζουμε να συνταιριάζουμε τις αρχές του μαρξισμού με τις πρακτικές δυνατότητες της Κίνας και προσαρμόζουμε τον μαρξισμό στις συνθήκες της σύγχρονης 

Ο Μαρξ θα ήταν ευχαριστημένος αν γνώριζε ότι ο μαρξισμός καθοδήγησε επιτυχώς την Κίνα στο δρόμο προς την ανάπτυξη της σε μια μεγάλη και σύγχρονη σοσιαλιστική χώρα. Ως πιστοί ακόλουθοι και αφοσιωμένοι πρακτικοί του μαρξισμού, οι Κινέζοι κομμουνιστές κάνουν μεγάλες και συνεχείς προσπάθειες για την περαιτέρω ανάπτυξη και επικύρωσή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου