https://www.youtube.com/watch?v=hh-P0PPolCI

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Βλαδίμηροι

Ο Πούτιν είναι μεγάλη ιστορία και δεν χρειάζεται και ειδικά γυαλιά για το δει κανείς. Έτσι, ο χορός είναι μεγάλος και τον σέρνει η κλασική ρωσοφοβική προπαγάνδα (π.χ., Μ.H. Van Herpen, Putin's Wars: The Rise of Russia's New Imperialism, 2014, K Dawisha, Putin's Kleptocracy: Who Owns Russia?, 2014), χωρίς να λείπουν κι οι πιο κουλ προσεγγίσεις (RJ. Krickus, Russia after Putin, 2014, Henry E. Hale, Russian Patronal Politics Beyond Putin, 2017).


Ενώ η «λαϊκή» μυθολογία, έτσι όπως εκφράζεται σε ελίτ έντυπα, τον θέλει τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου π.χ., εδώ, κι εδώ.

Όπως και να ‘χει, οι Αμερικανοί τρελάθηκαν πριν ένα μήνα περίπου στο Ελσίνκι όπου ο Τράμπ δήλωσε μπροστά στον Πούτιν:

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Υπηρεσία Πληροφοριών, αλλά θα σας πω ότι η άρνηση του Προέδρου Πούτιν ήταν ισχυρή και σθεναρή και έκανε και μια απίστευτη προσφορά, πρότεινε αυτοί που εργάζονται σε αυτήν την υπόθεση να έρθουν να εργαστούν μαζί με τους ερευνητές τους σε σχέση με τους 12 διπλωμάτες»

Κι έτσι, ο πολύς Anderson Cooper, δήλωνε ανατριχιασμένος: «ήταν μια από τις πιο επονείδιστες εμφανίσεις Αμερικανού προέδρου σε συνάντηση κορυφής με Ρώσο ηγέτη».

Αλλά το ωραίο είναι αλλού: στη συνέντευξη που ανακάλυψε το bigthink.com

Μια συνέντευξη πού ‘χε δώσει το 1984 ένας πράκτορας της KGB, o Yuri Alexandrovich Bezmenov πού ‘χε αυτομολήσει στον Καναδά το 1970.



Λέει, συνοπτικά ο Γιούρι:

Ιδεολογική υπονόμευση – μεταβολή τον τρόπο που οι Αμερικανοί προσλαμβάνουν την πραγματικότητα έτσι ώστε παρά την ποσότητα των πληροφοριών κανείς να μη κατλαβαίνει τι του γίνεται

Η ιδεολογική υπονόμευση έχει 4 στάδια:

1.Απο-ηθικοποίηση - μη αντιστρεπτή διεργασία (15-20 χρόνια το μίνιμουμ)
2. Απο-σταθεροποίηση – Στοχοποίηση της οικονομίας, των διεθνών σχέσεων και του αμυντικού συστήματος (2-5 χρόνια)
3.Κρίση – αλλαγή στην εξουσία, στη δομή και στην οικονομία (6 βδομάδες)
4.Κανονικοποίηση – Και η ζωή συνεχίζεται

Ακόμα ένα σενάριο συνωμοσίας πολιτισμικού μαρξισμού ή λέτε να κατάφερε τέτοιο πράγμα ο Βλαδίμηρος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου