https://www.youtube.com/watch?v=hh-P0PPolCI

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Οι αλγόρυθμοι της συνωμοσίας

2 πράγματα με βοηθούν στην πάλη με την αγρύπνια:

1.οι κινηματογραφικές ταινίες και 
2.οι θεωρίες συνομωσίας.




Έτσι, λόγω του αλγοριθμικού χαμού, έκατσα και ξανάδα το “The Social Network” με τον εβραίο Τζέσι Άιζενμπεργκ να υποδύεται τον εβραίο Μαρκ Ζάκερμπεργκ (καταγραφή εμπειρικών δεδομένων χωρίς ίχνος αντισημιτισμού). Πέρασαν 120 λεπτά αλλά ο ύπνος δεν ήρθε.
Κι έτσι, έπιασα το 2.

Πάντα με τα εμπειρικά δεδομένα:

1.Το Fb σήμερα έχει πρόσβαση στα ονόματα, διευθύνσεις, δραστηριότητες, ενδιαφέροντα, τηλεφ. νούμερα, emails, 2,3 δις περίπου ανθρώπων. Κάτι που είναι τρελή φαντασίωση για κάθε μυστική υπηρεσία του κόσμου. Το δεδομένο είναι ότι άπαξ και εισέλθεις στο Fb, δέχεσαι ότι τα προσωπικά δεδομένα αυτομάτως μεταφέρονται στις ΗΠΑ για την οποιαδήποτε επεξεργασία
2.Μόλις το Fb βγήκε από το Χάρβαρντ στο παζάρι (2004), αμέσως τράβηξε την προσοχή του Άγγελου Επενδυτή κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital) Peter Thiel, και τσίμπησε 500 χιλιαρικάκια που το βοήθησαν να σταθεί στα πόδια του. Αυτό λέει και το επίσημο στόρι.
3. Οι επόμενες ενέσεις ($12,7 εκατομμύρια) έγιναν πάλι από τον Peter Thiel μαζί με την Accel Partners, εταιρία venture capital που ειδικεύεται στις «ιντερνετικές» επενδύσεις (2005) ενώ την επόμενη χρονιά στους 2 επενδυτές προστίθεται και η Greylock Partners όλοι μαζί χώνουν άλλα $27,5 εκατομμύρια
4. Το 1999 άλλη μια venture capital είδε το φως του ήλιου. Το όνομά της In-Q-Tel και ιδρυτής της η CIA. Η εταιρία ιδρύθηκε γιατί, σύμφωνα με τον τότε διευθυντή της George Tenet (φυσικά η CIA δεν φαίνεται ως ιδρυτής αλλά ως μισθωτής των υπηρεσιών/προίόντων της In-Q-Tel):

"Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τους περιορισμένους μας πόρους ώστε να προωθήσουμε και να αξιοποιήσουμε τεχνολογία που αναπτύσσεται σε άλλους τομείς. Η CIA ταυτοποιεί επείγοντα προβλήματα  κι η In-Q-Tel αναπτύσσει τεχνολογίες αντιμετώπισής τους. Αν κι η CIA πληρώνει όλους τους λογαριασμούς, η In-Q-Tel είναι απολύτως ανεξάρτητη" (σ.σ.: εδώ γελάει ο/η/το κάθε πικραμένος/η/ο)

5. Ο Peter Thiel χρηματοδοτήθηκε στο ξεκίνημά του από την In-Q-Tel
6
. Ο βασικός παίκτης από την Accel Partners ήταν ο Jim Breyer με πολλά κονέ στην In-Q-Tel και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BBN Technologies (βασικού παίκτη της στρατιωτικής βιομηχανίας)
7. Ο βασικός παίκτης από την Greylock Partners ήταν ο Howard Cox μέλος παλιότερα του διοικητικού συμβουλίου της In-Q-Tel και παλιά καραβάνα του defense
8. To internet ανακαλύφθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας Προηγµένων Αµυντικών Προγραµµάτων (DARPA που ιδρύθηκε για να σώσει την κατάσταση αμέσως μετά την εκτόξευση του Σπούτνικ από τη Σοβιετική Ένωση), με στόχο την παρακολούθηση των σκέψεων των ανθρώπων.
9.To Fb είναι ο παράδεισος της εξόρυξης δεδομένων ικανοποιώντας απόλυτα την αρχή: Δεδομένα, δεδομένα, περισσότερα δεδομένα: the secret algorithms that control money and information
10.Αυτοί που ελέγχουν το Μικροσκοπικό, ελέγχουν τον κόσμο (Μέισον&Ντίξον)

Επιτέλους κοιμήθηκα

Πηγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου