"Δεν είναι η συνείδηση των ανθρώπων που καθορίζει το Είναι τους, μα αντίθετα, το κοινωνικό Είναι που καθορίζει τη συνείδησή τους” (Κ.Μαρξ). "ok, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι Αυτοί που ελέγχουν το Μικροσκοπικό, ελέγχουν τον κόσμο» (Μέισον&Ντίξον)
Τους τσουβάλιασα όλους μαζί (στρατιωτικούς, πολιτικούς, ποιητές, θεολόγους, κλπ κι έβαλα και κάποιους που τα είχαν τινάξει πριν το 1821 αλλά ήταν σημαντικοί για τον Αγώνα) κι έβαλα σαν cut-off στον google – index τα 3000 αποτελέσματα (google – index=”Όνομα Επίθετο”).
To max το χτύπησε ο Ιωάννης Καποδίστριας (371000 αποτελέσματα=100), με 2ο τον Διονύσιο Σολωμό (=96), 3ο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη (=89) και 4ο και αρκετά πίσω, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη).
Από την άλλη, ενώ στο youtube βρίσκεις κανά τραγουδάκι για τον Κολοκοτρώνη (π.χ.)
Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται η περίφημη Επτάδα(+1) Προσεγγίσεων και Θεάσεων μαζί με τα εκάστοτε χαρακτηριστικά/ιδιότητες:
Ακροάσεις
Δεν είναι και πολλοί οι καλλιτέχνες που προσπάθησαν να διερευνήσουν και να αποδώσουν μουσικά την ανθρώπινη φύση. Οι πιο γνωστοί - καμάρια των ΗΠΑ και οι τρείς = Michael Jackson, Madonna & Miles Davis – που το προσπάθησαν δεν έδωσαν τίποτε άλλο πέρα από όμορφες ακουστικές μπούρδες (ακόμα και του Davis είναι μουσική για ανθρώπινες φύσεις που συχνάζουν σε πεντάστερα ξενοδοχεία)
Διαπερατότητα, μαγνητών συνόρων.
Νάτος ο άλλος, νάτοι οι βάρβαροι.
Και το ειδικό βάρος του ιδιαίτερου αυξάνεται
υποκειμενικά, αντικειμενικά μειώνεται.
Όντως, οι άνθρωποι αυτοί φαίνεται νάναι μια κάποια λύσις.
Σημ.: Αν κι ο ‘’απαράδεκτος’’, μακαρίτης πλέον, περιώνυμος σχεδιαστής video games του τμήματος Διακυβέρνησης του Χάρβαρντ, Σάμιουελ Φίλιπς Χάντιγκτον, αγνόησε εραστή Εθνάρχη κι ακολούθησε τον εραστή Αλεξιπτωτιστή. Ευτυχώς, 25 χρόνια μετά, και σύμφωνα με τον πολιτισμολόγο/τζιχαντισμολόγο Ραφαέλ Λιοζιέ υπάρχουν 3 βασικά είδη πολώσεων: η πνευματοκρατία (προσωπική ανέλιξη και ευ ζην), ο χαρισματισμός (συλλογική υλική ευδοκίμηση) κι φο(υ)νταμενταλισμός (απόρριψη του παρόντος και καταφυγή σε ένα εξιδανικευμένο παρελθόν).